BIGFOOD Big Food zoete aardappel poeder - 500g

23,95
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over BIGFOOD Big Food zoete aardappel poeder - 500g

Wat is zoete aardappelpoeder? De zoete aardappel of Ipomoea batatas L. is een heerlijke en zeer bevredigende wortelgroente met een gevarieerd voedingsprofiel. Dit is de belangrijkste reden waarom dit krachte voedsel een basisvoedsel is voor veel populaties in Midden- en Zuid-Amerika, Japan, Afrika en het Caribisch gebied. (1). Ons zoete aardappelpoeder bevat alle voedingswaarde van de groente in een licht verteerbare en goedkope vorm. Zo is 1 kg van ons biologisch zoete aardappelpoeder gelijk aan 7 kg rauwe zoete aardappelen. Het is een sterk geconcentreerd supplement, vol met beta-caroteen (pro-vitamine A) en koolhydraten (koolhydraten) maar nog steeds, met een lage glycemische index (GI).
Ons zoete aardappelpoeder biedt een effectieve manier om extra koolhydraten te consumeren, samen met een reeks micronutriënten, flavonoïden en fenolen (2). Het beste gedeelte? Het bespaart je de hele tijd en moeite van voorbereiden en koken. Voeg eenvoudig 1-2 porties toe aan je smoothie, sap of eiwitshakes en je bent klaar om te gaan! ✓ Niet-GMO
✓ Gecertificeerd biologisch
✓ Geen additieven
✓ Rijk aan antioxidanten
✓ Low-GI voedsel Voordelen van zoete aardappelpoeder
1 kg van ons zoete aardappelpoeder levert het equivalent van 7 kg zoete aardappelen op! Dit versterkt de concentratie van alle heilzame voedingsstoffen binnen de zoete aardappel. Een portie van 20 g van het krachtige poeder levert u bijvoorbeeld 15,6 g koolhydraten. Deze langzaam verteerbare koolhydraten zullen de prestaties helpen opdrijven en zorgen voor langdurige energie voor elke training!
Zoete aardappelpoeder is rijk aan bèta-caroteen, ook wel provitamine A genoemd. Het is een belangrijke plantaardige stof die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Het is essentieel voor een reeks functies, waaronder gezichtsvermogen en immuunactiviteit. Bovendien kan bèta-caroteen de ontwikkeling van nachtblindheid (3) en vitamine A-tekorten voorkomen. Het is ook essentieel voor de bescherming van slijmvliezen en huidvitaliteit (4). Gewoon 100 g zoete aardappel bevat meestal de dagelijkse aanbeveling voor vitamine A, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is waarom ons geconcentreerde poeder zo populair is.
Voedingsmiddelen met een hoge GI zijn vaak die waarvan is aangetoond dat ze een snelle bloedsuikerspiegel en een spierspanning van insuline bij de spijsvertering en absorptie opwekken (5). Dit is niet optimaal voor duurtraining en het toevoegen van enkele koolhydraten met een lage GI aan uw maaltijden kan de prestaties verbeteren (5). Het is bekend dat voedingsmiddelen met koolhydraten hoge GI-waarden hebben; echter, zoete aardappel is een uitzondering. Zoete aardappel, onder andere complexe koolhydraten, wordt niet zo gemakkelijk verteerd en opgenomen. Op deze manier biedt het een geconcentreerde bron van complexe koolhydraten om je training te voeden met langdurige energie. Samenvatting
- Geconcentreerde bron van complexe koolhydraten
- Rijke bron van antioxidanten en flavonoïden
- Laag-GI bron van koolhydraten VoedingswaardePer 100 gPer 20 g
Energie 1440 kJ
(344 kcal) 288 kJ
(69 kcal)
Vet 0 g 0 g
waarvan verzadigd 0 g 0 g
Koolhydraten 78 g 15,6 g
waarvan suikers 18 g 3,6 g
Vezels 3 g 0,6 g
Proteine 6 g 1,2 g
BEWAARADVIES
Bewaren op een droge plaats op kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht en hitte. INGREDIËNTEN
100% organisch zoete aardappel poeder (Ipomoea batatas L.) LAND VAN HERKOMST
Duitsland ALLERGIE-INFORMATIE
Geschikt voor vegetariërs en veganisten. VOORGESTELD GEBRUIK
Meng in water, sap, smoothies, eiwitshakes of bakken. We raden aan 1-2 porties te gebruiken (20-40 g) VEILIGHEID
Vanwege het hoge bèta-caroteengehalte van ons zoete aardappelpoeder, wordt sterk aangeraden dat u de aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijdt. Referenties (1) Grace, M. H., Truong, A. N., Truong, V. D., Raskin, I., & Lila, M. A. (2015). Novel value‐added uses for sweet potato juice and flour in polyphenol‐and protein‐enriched functional food ingredients. Food science & nutrition, 3(5), 415–424.

(2) Ishida H, Suzuno H, Sugiyama N, Innami S, Tadokoro T, Maekawa A: Nutritive evaluation on chemical components of leaves, stalks, and stems of sweet potatoes (Ipomoea batatas Poir). Food Chem 2000;68:359–367.

(3) Jaarsveld, P. J., Faber, M., Tanumihardjo, S. A., Nestel, P., Lombard, C. J., & Benadé, A. J. S. (2005). β-Carotene–rich orange-fleshed sweet potato improves the vitamin A status of primary school children assessed with the modified-relative-dose-response test. The American journal of clinical nutrition, 81(5), 1080–1087.

(4) Mohanraj, R., & Sivasankar, S. (2014). Sweet Potato (Ipomoea batatas [L.] Lam)-A valuable medicinal food: A review. Journal of medicinal food, 17(7), 733–741.

(5) Wolever, T. M., Jenkins, D. J., Jenkins, A. L., & Josse, R. G. (1991). The glycemic index: methodology and clinical implications. The American journal of clinical nutrition, 54(5), 846–854.

(6) Burdon, C. A., Spronk, I., Cheng, H. L., & O’Connor, H. T. (2017). Effect of glycemic index of a pre-exercise meal on endurance exercise performance: A systematic review and meta-analysis. Sports Medicine, 47(6), 108–1101.