Gaurgom (Guarpitmeel) 500gr | 100% Natuurlijk | Food Grade | Additiva

16,95
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Gaurgom (Guarpitmeel) 500gr | 100% Natuurlijk | Food Grade | Additiva

VERHOOGDE LEVERTIJD IVM FEESTDAGEN, OP WERKDAGEN VOOR 14.00 IS ZELFDE DAG VERZONDEN.

Guargom (E412):

Guargom is rijk aan vezels. Het wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, stabilisator, textuurverbeteraar en om de houdbaarheid te verlengen. In ijs wordt guargom bijvoorbeeld gebruikt om de structuur te verbeteren en er voor te zorgen dat het ijs minder snel smelt.
In de levensmiddelenindustrie wordt het gebruikt als verdikkingsmiddel en als stabilisator. Het wordt veel toegepast om de structuur van consumptie-ijs te verbeteren, waarbij het tevens zorgt dat het ijs minder snel smelt. Ook aan zachte kazen en roomkaas wordt het toegevoegd. Guarpitmeel bestaat voor driekwart uit voedingsvezel. Daardoor kun je er voeding meer volume mee geven, het is een vulstof. Uit onderzoek van de Europese Unie blijkt dat guarpitmeel een positieve invloed heeft op de cholesterolspiegel.
Het is in de EU toegelaten als additief voor voedingsmiddelen met nummer E412.
Dit product wordt aangeleverd in een handige stazak.
Dit product word luchtdicht, waterdicht en gesealed verpakt.

Na het wegknippen van de sealstrip kan de zak weer afgesloten worden door de handige gripsluiting.
Toepassingen:

1.Gebruik guargom in glutenvrij bakken. De gluten in tarwe fungeert als een eiwit bindmiddel in brood, waardoor een stevige structuur. Wanneer u vanuit uw recept weglaten tarwe, zal uw brood vallen plat. Guargom zal gluten vervangen als een bindmiddel, zodat u dezelfde taai resultaten te bereiken, zegt de coeliakie Association

2.Kleine hoeveelheden guargom kan aan fruit smoothies en milkshakes textuur geven. Meng een snufje guargom met water of een andere vloeistof gebruikt in uw drankje, en zorg ervoor dat alle klontjes zijn opgelost. Gebruik voor ¼ deel Guargom aan ¾ deel vloeistof

3.Gebruik guargom in brood, gebak of cake voor een goedkope manier om het volume van deeg of beslag vergroten. Het kan ook worden gebruikt in plaats van maïszetmeel in taart of pasteuze vullingen.

4.Mix guar gum in zuiveldranken dressings voor een dikkere, meer aantrekkelijke uiterlijk en textuur. Meng eerst altijd de vloeistof.
5. Gebruik guargom bij het maken van droge soep mixen. Volg uw recept precies gebruik ¼ deel gaurgom op ¾ deel vloeistof. De guargom zal binden aan het water of bouillon, waardoor het een mooie, dikke textuur zal creeren.

Dit product word in de parfum industrie ook gebruikt als verdikker voor verf..